Sa vezi bine este esential pentru starea de bine zilnica. Pretuieste-ti ochii si ai grija de ei venind la consultatia oftalmologica anuala!

Examinarea oftalmologica anuala reprezinta mult mai mult decat a-ti actualiza reteta de ochelari sau de lentile de contact.

Stiai ca la un simplu consult oftalmologic medicul poate depista de timpuriu diabetul sau hipertensiunea arteriala?

Motivul rezida in faptul ca ochiul prezinta vase de sange extrem de vizibile ceea ce permit efectuarea unor investigatii dedicate, diagnosticarea din timp a acestor afectiuni si desigur acordarea unui tratament optim.

Stiai ca persoanele care sufera de diabet zaharat au cu 60% sanse in plus sa dezvolte cataracta?

Controalele oftalmologice regulate pot depista cu exactitate simptome ale unor afectiuni oculare pe care nici pacientii nu le observa. Este posibil sa ai impresia ca ai o acuitate vizuala fara modificari de-a lungul timpului sau nu observi nici un simptom care ti-ar putea afecta vederea, este important sa mergi preventiv la un control oftalmologic.

Stiai ca la nivel mondial aproximativ 253 de milioane de oameni sufera de orbire sau au deficiente grave sau moderate de vedere?

Majoritatea problemelor oculare se mostenesc. Indicat este sa afli si istoricul medical al familiei pentru a lua cele mai bune masuri. Acest lucru il poti afla doar daca mergi la medicul oftalmolog.

Mai mult de 75% din bolile sau afecțiunile oculare pot fi evitate sau tratate!

Desigur ca un mod de viata sanatos are o pondere mare in mentinerea sanatatii ochilor. O dieta bogata in vitamina C si E este esentiala. Un alt sfat important este sa-ti protejezi ochii cu cu ochelari ce au filtre UV